.

Карл Марија Фон Вебер-Концертино За Кларинет: Кларинет И Пијано Чарлс Неидич 21 Век Серија За Кларинет

Карл Марија Фон Вебер-Концертино За Кларинет: Кларинет И Пијано Чарлс Неидич 21 Век Серија За Кларинет

DEN 210.40

Од стока
Во магацинот

(Лкм Музика). Напишано за виртуозниот кларинетист Хајнрих Баерман, Концертино ќе стане првото дело на импресивен опус за кларинет, кое заедно со она на Моцарт, Спор и Брамс го сочинуваат столбот на репертоарот. Меѓународно признатиот кларинетист Чарлс Неидич за прв пат го обединува оригиналниот текст На Вебер со изданието објавено од синот На Баерман, кое ја формираше основата на повеќето последователни изданија. Исто така, презентирани се примери од изданието на Кирил Роуз од 1879 година, кое беше основа на француската традиција и кое се држеше многу поблиску до оригиналот на Вебер. Ова ново критичко издание ги инспирира оние што го учат делото да развијат сопствено лично, но сепак информирано толкување на премиерното ремек-дело на кларинет на вебер. Карл Марија Фон Вебер-Концертино За Кларинет : Кларинет И Пијано Чарлс Неидич Серија од 21 Век За Кларинет (Мек).

Детални спецификации