.

Ричард Флури : Животот И Музиката На Швајцарски Романтичар

Ричард Флури : Животот И Музиката На Швајцарски Романтичар

DEN 575.04

Од стока
Во магацинот

Првата обемна студија за животот и музиката На Швајцарскиот композитор, Ричард Флури (1896-1967). Првата обемна студија за животот и музиката На Швајцарскиот композитор, Ричард Флури (1896-1967). Починатиот Романтичен композитор Ричард Флури (1896-1967) е роден Во Биберист, мал град надвор од Барокниот град Солотурн во северна Швајцарија. Отиде на училиште Во Солотурн, подоцна предаваше таму, го диригираше неговиот оркестар и имаше свои опери и балети изведени во локалниот театар од неговиот полупрофесионален ансамбл. Но, Флури беше повеќе од само уште еден конзервативен композитор заглавен во провинциите. Неговите учители ги вклучувале Ернст Курт И Џозефмаркс Од Виена, а неговата музика ја изведувале диригенти Како феликс Вајнгартнер и херман Шерхен и ѕвездени инструменталисти како Вилхелм Бакхаус и Георг Куленкампф. Неговата прва опера ја водеа поранешен студент офберг и Шенберг, кој стана негов цврст застапник, а за време на Втората Светска Војна Флури тесно соработуваше со неколку еврејски писатели и музичари емигранти од Германија и Чехословачка. Во неговата музика од раните 1930-ти, влијанието На Берг и Хиндемит стана очигледно бидејќи Флури се занимаваше со модернизам и слободен тоналитет пред да се врати на потрадиционалистички став; но тој исто така беше одличен мелодија кој сакаше да пишува виенски валцери и минијатури на виолина по начинот На Крајслер. И во неговата careerетика и во неговата кариера, Флури нуди фасцинантен случај на човек кој преговара постојано помеѓу центарот и периферијата - и компонира многу добра музика во тој процес.Книгата вклучува 23 ПЕСНА ЦД на музиката На Флури. КРИС ВОЛТОН предава музичка историја на Универзитетот За Музика Во Базел во Швајцарија. Тој е автор На Отмар Шек : Животот И Делата (2009) И Цирих На Ричард вагнер : Музата На Местото (2007). Ричард Флури : Животот и Музиката На Швајцарски Романтичар (Тврд Повез).

Детални спецификации