.

На половина пат до Рајот: Животот На Били Фјури

На половина пат до Рајот: Животот На Били Фјури

DEN 517.12

Од стока
Во магацинот

"Некогаш имало само двајца англиски рокенрол пејачи", рече Иан Дури, " Џони Ротен и Били Фјури."Рекламите за путер го расипаа статусот На Пуони, но комбинацијата на убавина, секс, невиност, талент, харизма и ранливост на Били никогаш не се совпадна. Звукот На Бесот, неговиот прв Л. П., сѐ уште е широко почитуван како најдобар британски рокенрол рекорд некогаш направен. Кога првпат се појави на ТВ, една генерација тинејџери ја најдоа вистинската љубов, а неговите балади со скршено срце по рокенрол беа основната саундтрак за адолесцентниот гнев. Во 1973 година, тој беше изнесен од полу-пензионирање за да игра Бурна Бурадо одреден степен пародија на себе заврши во филмот Тоа Ќе Биде Денот. Магијата се издигна над пародијата. Дејвид и Каролин Стафорд го водат читателот низ проблематичното детство На Били во Ливерпул до неговите подоцнежни години како земјоделски орнитолог и неговото враќање скратено од неговата прерана смрт. Били Фјури беше клучна фигура на тој слив помеѓу повоените приватизации и вишокот од 1960-тите. Тој ги познаваше сите, аудиција На Битлси да биде негова поддршка бенд, се сретна И го надмина Елвис, се забавуваше Со Кит Мун, и беше домаќин на киселина партии. Сепак, во текот на хаосот, тој секогаш остануваше верен на себеразлично и забавно. На половина пат До Рајот ја раскажува целата приказна со сочувство и наклонетост поради уметник кој, децении по неговата смрт, сепак има моќ да командува со восхит и обожавање. "Некогаш имало само двајца англиски рокенрол пејачи", рече Иан Дури, " Џони Ротен и Били Фјури."Рекламите за путер го расипаа статусот На Пуони, но комбинацијата на убавина, секс, невиност, талент, харизма и ранливост на Били никогаш не се совпадна. Звукот На Бесот, неговиот прв Л. П., сѐ уште е широко почитуван како најдобар британски рокенрол рекорд некогаш направен. Кога првпат се појави на ТВ, една генерација тинејџери ја најдоа вистинската љубов, а неговите балади со скршено срце по рокенрол беа основната саундтрак за адолесцентниот гнев. Во 1973 година, тој беше изнесен од полупензионирање за да игра Бурна Бура —до одреден степен пародија на себе-во филмот Тоа Ќе Биде Денот. Магијата се издигна над пародијата. Дејвид и Каролин Стафорд го водат читателот низ проблематичното детство На Били во Ливерпул до неговите подоцнежни години како земјоделски орнитолог и неговото враќање скратено од неговата прерана смрт. Били Фјури беше клучна фигура на тој слив помеѓу повоените приватизации и вишокот од 1960-тите. Тој ги познаваше сите, аудиција На Битлси да биде негова поддршка бенд, се сретна И го надмина Елвис, се забавуваше Со Кит Мун, и беше домаќин на киселина партии. Сепак, во текот на хаосот, тој секогаш остануваше верен на себе —различен и забавен. На половина пат До Рајот ја раскажува целата приказна со сочувство и наклонетост поради уметник кој, децении по неговата смрт, сепак има моќ да командува со восхит и обожавање.

Детални спецификации