.

Лентек Кора Слободен Ултразвучно Куче Лаење Пречка

Лентек Кора Слободен Ултразвучно Куче Лаење Пречка

DEN 415.84

Од стока
Во магацинот

Ултразвучната Пречка За Лаење На Кучиња Без Кора Од Лентек е дизајнирана да го контролира непријатното лаење. Специјално дизајнираниот селектор на звук ви овозможува да изберете ултразвучни фреквенции што можат да ги слушнат само кучињата и мачките, или пониски звучни тонови што се слушаат за човечките уши. Без кора го користи принципот на " "Негативно Спроведување користејќи Звук" " за да помогне во обуката на кучињата да престанат да лаат од нервоза. Без Кора Не се прикачува на кучето или не го шокира животното. Кората Слободен седи на шалтер или монтира на отворено. Користи специјално дизајниран звучник кој ја зема кората на кучето, а потоа испраќа корективен тон За Да го спречи Фидо да ги разбуди соседите. Постојаното лаење и лошото однесување кај кучињата често е тешко да се решат. Бесплатната кора е развиена Од ветеринарни техничари во Сад и е хуман и ефикасен начин да помогнете во решавањето на проблемите во однесувањето на вашето домашно милениче. Бесплатната кора е дизајнирана да се вклучува автоматски кога ќе се појави лаење. Овој уред користи уникатен Селектор за Прилагодување На Чувствителноста на Пикап на Кората" " што му овозможува на корисникот да го постави микрофонот да се активира на кората на кучето. Ова ја елиминира можноста за какви било лажни отчитувања на звукот и уредот автоматски се исклучува кога лаењето на кучето ќе престане. Користете во одгледувачници или повеќе домови за кучиња за постојани проблеми со лаење . До 25 стапки. радиус на покриеност област . Винил заштитен мантил отпорен на временски услови за дополнителна заштита на отворено . Поставки за два тона : ултразвучно (само кучињата можат да го слушнат) и звучно (луѓето можат да го слушнат) . Близнак пиезо-керамички трансдуцери . Звучно копче За Тестирање . Држач за монтирање на ѕид за внатрешна и надворешна употреба . Вклучува 50 стапки. продолжен кабел за напојување.

Детални спецификации