.

Трговска марка ликовна уметност „Чимборазо“ платно уметност од Лорен Мос

Трговска марка ликовна уметност „Чимборазо“ платно уметност од Лорен Мос

DEN 2601.60

Од стока
Во магацинот

Уметник : Лорен Моссубјект : Апстракт Стил : Задебелен и еклектичен модерно производ Тип : Галерија обвиткано платно Арт. работеше заеднички и индивидуално на различни ангажирани интердисциплинарни проекти повеќе од петнаесет години. Таа имало природни скулпторски инсталации поставени на Универзитетот во Тексас во Тајлер, заедно со неколку работи во печатење и колаж, додадени во колекциите на Универзитетот во Тексас во Тајлер. Мос ја доби својата БФА во историјата на уметноста од Универзитетот во Тексас во Тајлер во 2005 година. Во 2006 година, Мос се ожени со нејзината средношколска душичка и во 2009 година, тие ја поздравија својата ќерка во светот. Таа се пресели во прекрасната област на Сивикли, ПА во летото 2015 година. Од преселбата, Мос имаше изложби во многу држави низ целата нација. Неодамна, Мос се здоби со бронзено место во списанието „Арт Асецент“, во натпреварот за теми на топлина. Во моментов е на преглед на уметничката брокерска уметност во Кара, станица плоштад во Питсбург, Пенсилванија. Лорен Мос „Чимборазо“ платно уметност.

Детални спецификации